De beste fitnessapparaten voor krachttraining thuis

Inhoudsopgave

Welke fitness apparatuur heb je nodig om thuis krachttraining te kunnen doen?

Thuis sporten wordt steeds populairder en om dat te kunnen doen heb je natuurlijk goede homegym equipment nodig. Aangezien je thuis minder ruimte hebt als in een sportschool en dus minder fitness apparaten kan plaatsen kan het handig zijn om te kiezen voor multifunctionele fitness apparaten die meerdere oefeningen op 1 apparaat mogelijk maken om zo ruimte te besparen. Ik ga je meenemen in de mogelijkheden die er zijn om apparaten aan te schaffen waarbij je meerdere oefeningen kan doen op 1 apparaat.

Multistations / krachtstation home gym

Misschien wel het belangrijkste toestel van je hele homegym. Wanneer je thuis een goede krachttraining thuis wil kunnen uitvoeren zijn een aantal zaken essentieel. Oefeningen met losse gewichten, een kabel station en eventueel een smith-machine. Met een Multistation kan dit allemaal. Zo kan je alle klassieke oefeningen doen met slechts een bankje, barbell, losse gewichten en de multistation zelf. Het rack functioneert namelijk als squatrek, houder voor bankdrukken, overhead press en andere barbell only oefeningen. Daarnaast is er een geïntegreerd cable station waardoor je ook verschillende andere oefeningen kan doen die je normaal gesproken met een cable station in de sportschool zou doen. Tot slot zijn er zelfs mogelijkheden om te kiezen voor een ingebouwde smith-machine waarmee je bijvoorbeeld leg presses zou kunnen uitvoeren. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Multistation, multifuctioneel fitness apparaat, squatrek

Multifunctionele benches

Voor een goede krachttraining thuis kan een goede bench natuurlijk niet ontbreken. Je hebt niet altijd ruimte voor verschillende type bankjes. Daarom kan het heel erg handig zijn om een multifunctionele bench aan te schaffen. Zo heb je bankjes waar je naast alle klassieke functionaliteiten attachements bij kan kopen voor bijvoorbeeld leg curls, leg extensions, buik oefeningen en preacher curls. Bekijk hier de mogelijkheden.

Multifunctionele bench, leg extension, leg curl

Multifunctionele machines

Je kent vast de klassieke apparaten die je kan laden met schijven en losse gewichten. Deze apparaten zoals chest presses, leg press of lat pulldowns nemen vaak veel ruimte in beslag. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden om oefeningen te conbineren op 1 toestel zoals:

  • Leg press & hack squat
  • Leg press & calve raises
  • Chest press & shoulder press
  • pulldown & low row
  • abductor & adductor
  • leg curl & leg extension
  • Fly + rear delt

Op deze manier kan je toch je favoriete machine oefeningen aan je gym toevoegen zonder enorm veel ruimte in beslag te nemen!

Multifunctionele fitness machine, hack squat, leg press

Mijn favoriete machine samenstelling voor krachttraining thuis

Ik stel homegyms vaak op dezelfde manier samen. Dit omdat er in beperkte ruimte vaak hetzelfde moet worden bereikt: namelijk een complete krachttraining doen zoals je ook in de sportschool zou kunnen doen. Hiervoor selecteren wij normaal gesproken deze machines als de ruimte het toe laat:

  • Een multistation: bied de mogelijkheid om zowel met losse gewichten als met een pulley station te trainen
  • Een lat pulldown-low row machine: het meest gebruikte rug apparaat welke nodig is omdat je bij een normaal kabel station niet voldoende kilo’s kan laden.
  • Een leg curl/leg extension machine: de perfecte aanvulling om je been training compleet te maken. Dit kan als pin loaded machine maar ook als attachment op je fitnessbank.

Dit wordt uiteraard aangevuld met een goede fitnessvloer en losse gewichten naar wens. Denk hierbij aan halterschijven, dumbbells, kettlebells en andere zaken. Ook worden cardio machines toegevoegd naar wens.

Wil je weten wat voor jou de beste homegym samenstelling is voor een goede krachttraining thuis? Neem dan rechtstreeks contact met ons op voor een goed advies.

Waar je op moet letten

Niet elk apparaat is geschikt voor elke toepassing, daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren en een overwogen keuze te maken. Laat je daarom vooral vrijblijvend contact op als je twijfels hebt!

Benieuwd of de apparaten in de ruimte passen? Vraag een 3D tekening aan.

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *