Wat kost het inrichten van een homegym?

Inhoudsopgave

Sporten wordt al populairder, net als thuis sporten. Of je nou naar de sportschool gaat of liever thuis sport niks is gratis over het algemeen. Een gemiddelde sportschool kost al gauw 30 tot in sommige gevallen zelfs 150 euro per maand kosten. Dit komt neer op honderden tot duizenden euro’s per jaar. Hiervoor krijg uit er uiteraard goede service en de beschikking tot goede apparatuur, toch kan het zeker voordelig zijn om zelf een homegym in te richten.

Naast dat het financieel interessant zou kunnen zijn is het natuurlijk ook prettig om niet meer te hoeven reizen, wachten op anderen of de mensen tegen te komen tijdens het sporten waar je net niet op zat te wachten 😉 In dit artikel laten we dat even achterwege en gaan we in op de investering die je zou moeten doen om thuis te kunnen sporten.

Liever persoonlijk advies in wat jouw inrichting zou kosten? Neem direct contact met ons op.

Waar moet je rekening mee houden bij de inrichting van je homegym?

Bij het inrichten van je sportschool aan huis komt zeker het een en ander kijken. Anders dan in de sportschool moet je zelf op zoek naar de juiste apparatuur, wordt je niet meer verteld welke apparaten je nodig hebt of welke oefeningen je moet doen en is het bovendien maar de vraag of het allemaal past in de ruimte die je er voor beschikbaar hebt. Lees daarom voordat je verder gaat in dit artikel bij twijfel zeker even hier de vereisten waar je op moet letten bij het kiezen van de ruimte.

Uiteraard is de homegym te maken in verschillende uitvoeringen, groottes en niveaus. Daarom is het eerst goed om voor jezelf na te denken wat je zou willen bereiken in de homegym. Ben je iemand die doet aan powerlifting? Wil je graag spiermassa bouwen? Doe je het liefst alleen maar cardio? Of misschien wel een combinatie van bovenstaande. Op basis hiervan kan je de keuze maken in fitness apparatuur en accessoires.

In dit artikel geven we je een beeld van de investering. Houd er rekening mee dat de genoemde bedragen gekozen zijn op basis van kwalitatief goede semi-professionele apparatuur zoals we zelf bijvoorbeeld zouden aanbieden. Hoe luxer je de gym inricht hoe duurder de sportruimte vanzelfsprekend wordt. Deze mogelijkheden kan je vinden bij de professionele apparaten op onze site.

Kleine basic homegym

Een kleine homegym kan al een ruimte van 10 tot 20m2 zijn. Voor sommigen is slechts een yoga matje of een fitness vloer van €30 per m2 al bijna genoeg. Om toch een beeld te schetsen van de basic attributen die je in 10-20m2 kwijt kan hebben we hier een overzicht gemaakt.

optioneel: Vloer €150
(half)Rack €500
Barbell €150
Schijven €250-500
Optioneel: Verstelbare dumbells €500
Multifunctioneel bankje €250-500
Totaal €1.100-2.550

Homegym klein

Dit overzicht geeft een mooi beeld van een kleine gym waarbij je alle basics tot je beschikking hebt. Je kan hier al snel alle spiergroepen mee trainen met een barbell only workout, oefeningen met dumbells en als powerlifter heb je zelfs al vrijwel alles wat je nodig hebt!

Veel meer als dit heb je niet nodig om in jouw homegym een effectieve workout te kunnen hebben. Een homegym hoeft dus lang niet altijd duur te zijn!

Middel grote homegym

Bij een middelgrote homegym van 20-30 m2 heb je natuurlijk meer mogelijkheden als bij een kleine ruimte. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de beschikbare ruimte te gebruiken om extra toestellen of misschien wel een grotere luxere variant van een rack neer te zetten in de vorm van een multistation die direct een hoop meer mogelijkheden geeft qua oefeningen.

Naast de basic oefeningen kan je meer gespecialiseerd werk doen met bijvoorbeeld een cable pulley station. Een cardio apparaat of je favoriete fitness apparaat toevoegen zodat je deze spiergroep nog beter kan trainen. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat je met een homegym zo groot als deze ruimte alle oefeningen kan doen die je normaal gesproken in een sportschool kan!

Dit zou er qua kosten ongeveer als volgt uit zien.

Vloer €150-300
Rack – multistation €500-2500
Barbell €150
Schijven €300-500
Dumbbells €750-1.500
Verstelbaar bankje €250-500
Optioneel:
Kracht apparaat €500-1000
Cardio apparaat €500-1000
Totaal €3.100-7.150
homegym

Grote homegym

Vanzelfsprekend kan je met meer ruimte meer apparatuur kwijt. Zo kan je met een grote homegym van 30-40m2 of misschien wel groter eigenlijk alles maken en doen wat je in de sportschool zou kunnen doen. Met een multistation een een aantal multifunctionele apparaten kan je jouw volledige lichaam trainen. Meer van de cardio? Dan kan je zonder enig probleem meerdere (grotere) cardio apparaten kwijt.

Daarnaast zien we toch vaak dat het als prettig wordt ervaren om een aantal fitness apparaten er bij te plaatsen die met een cable station moeilijker na te bootsen zijn zoals bijvoorbeeld een leg extension of een leg press.

Uiteraard hoef je geen cardio apparatuur in je homegym te plaatsen om dit te kunnen doen, dit kan prima buiten. Toch is het wel extra luxe als je zelfs voor je cardio niet meer het huis uit moet.

Vloer €250-500
Rack – multistation €500-2500
Barbell(s) €150-250
Schijven €500-1000
Dumbell rack + dumbells €1500-3000
Verstelbaar bankje €250-500
Kracht/cardio apparaten €2500-5000
Totaal €5.650-12.750

Overige kosten

Naast de apparatuur en de basics die we net hebben benoemd zal je in veel gevallen de ruimte ook wat willen aankleden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spiegels, opberg racks eventueel en andere extras zoals elastieken en yoga matjes. Daarnaast heb je indien gewenst te maken met eventuele plaatsingskosten. De kosten hiervan zullen ten opzichte van de aanschaf prijs reuze meevallen en is ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Hier kunnen wij vanzelfsprekend een goede indicatie van geven mocht je dit willen weten.

Kosten besparen

Je kan natuurlijk altijd luxer, beter, groter. Maar misschien ben je wel helemaal niet zoveel eisend en kan je prima uit de voeten met basic apparatuur of zelfs minder. Er zijn verschillende gebieden waarop jij nog kosten kan besparen. Zo kan je de apparatuur bijvoorbeeld zelf plaatsen maar zou je er ook voor kunnen kiezen om voor 2e hands apparatuur te kiezen.

Er wordt regelmatig op marktplaats apparatuur aangeboden voor sportruimtes, dit is niet altijd de beste keuze en je loopt enig risico zonder garanties maar er zitten ook zeker mooie kansen bij waar je gebruik van zou kunnen maken om de kosten te drukken.

3D tekening en hulp bij inrichting homegym

Wij helpen je graag bij het adviseren in keuze qua apparatuur. Zo kunnen we je op weg helpen in je eigen zoektocht of een mooi alternatief bieden uit ons (2e hands) assortiment.

Ook kunnen we helpen bij het maken van een 3D ontwerp van jouw fitnessruimte inclusief prijsindicatie en lijst van benodigdheden.

Persoonlijke begeleiding en inrichting

Het proces van het inrichten van je homegym of dit nou een kleine homegym is of een luxe thuis sportschool met luxe apparatuur, raamwanden en gepersonaliseerd design. We helpen je graag bij het volledige traject. We kunnen middels een persoonlijke afspraak in kaart brengen wat benodigd en gewenst is en op basis daarvan plannen maken voor de juiste inrichting. We kunnen compleet ontzorgen van advies tot inrichting als dat nodig is.

Ook bij het begeleiding naar resultaat in de gerealiseerde gym kunnen we verder helpen. neem contact op voor de mogelijkheden.

Inspiratie homegym inrichtingen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *