Bedrijfsfitness

BEDRIJFSFITNESS INRICHTEN VOOR JOU EN JE PERSONEEL

Meer resultaat met bedrijfsfitness

Een gezond bedrijf is meer dan groene cijfers draaien. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om te sporten op de werkvloer op de momenten dat het hun uitkomt draag je rechtstreeks bij aan hun gezondheid en de vitaliteit.

Dit komt niet alleen hun gezondheid ten goede maar draagt ook bewezen bij aan de prestaties op de werkvloer, de sfeer onder medewerkers en voorkomt bovendien ziekteverzuim.

Door een bedrijfsfitnessruimte op kantoor te faciliteren kunnen medewerkers hier gemakkelijk gebruik van maken gedurende de dag zonder dat dit veel extra tijd en dus ook geld kost aan bijvoorbeeld reistijd en andere zaken zoals abbonementskosten.

Veel gestelde vragen over bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness is de mogelijkheid bieden vanuit de organisatie om te werken aan je gezondheid en fitness. Dit kan op een aantal manieren zoals via bijvoorbeeld een sportschool abonnement of een vitaliteitsprogramma. Vaak zijn dit tijd en/of geldrovende opties. Wij focussen ons bij Gym inrichting op het mogelijk maken van bedrijfsfitness op locatie door een fitnessruimte in te richten en de nazorg te verlenen waardoor deze effectief wordt gebruikt.

Bedrijfsfitness in belangrijk omdat de gezondheid en vitaliteit hard achteruit gaat door lange dagen op kantoor waarin je veel stil zit. Dit resulteert in veel verzuim, concentratie problemen en ontevredenheid onder werknemers. Om deze reden is bedrijfsfitness belangrijk om verzuim te voorkomen en bedrijfsprestaties en gezondheid te verbeteren.

Als werknemer levert een bedrijfsfitnessruimte je verschillende voordelen op. Naast dat het goed is voor je gezondheid zorgt het bovendien voor meer energie en focus tijdens je werk.

Zo kan je tijdens werkuren nog beter presteren en zit je niet de hele dag stil. Hiervoor hoef je niet-eens de deur uit of een duur sportschool abonnement af te sluiten.

Voor werkgevers bied bedrijfsfitness vele voordelen op zowel voor de prestaties op de werkvloer als financieel.

Allereest verminderd het ziekteverzuim en is het aanzienlijk goedkoper als het aanbieden van bijvoorbeeld sportschool abonnementen aan je medewerkers.

Daarnaast hebben werknemers doordat ze vitaler zijn een betere focus en gezondheid waardoor ze beter presteren tijdens werkuren. Bovendien draagt het bij aan een gezonde en positieve werksfeer en maakt het jou als werkgever zeer aantrekkelijk als bedrijf om voor te werken of mee samen te werken.

De kosten voor bedrijfsfitness zijn afhankelijk van welke vorm je kiest. Een sportschool abonnement of een abonnement bij een personal trainer zal variëren van 20 euro tot enkele honderden euro’s per medewerker per maand.

Wij focussen ons op het inrichten van een eigen fitnessruimte op kantoor. De prijs hiervoor is sterk afhankelijk van de grootte van de ruimte, aantal medewerkers en keuze in apparatuur. De investering hiervoor is gemiddeld ongeveer 10.000-30.000 euro. Overigens is dit ook voor bijvoorbeeld 100-600 euro per maand te leasen.

Het is zeker mogelijk om de apparatuur te leasen.

Een bedrijfsfitnessruimte kan ondanks de verschillende belastingvoordelen bij aanschaf natuurlijk nog steeds een serieuze investering zijn.

Daarom bieden wij altijd aan om de complete fitnessruimte in de lease af te nemen. Zo heb je vanaf (een paar) honderd euro per maand in de meeste gevallen al een complete bedrijfsfitness ruimte ingericht.

Dat hangt compleet af van de wensen van de medewerkers. Dit is in veel gevallen een mix van kracht apparatuur, cardio apparatuur en losse trainingsmaterialen.

Het doel van een bedrijfsfitness ruimte is om het sporten van de medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren zodat er ook effectief gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Hiervoor wordt er altijd een goed vooronderzoek gedaan naar de behoefte van de medewerkers.

Bij ons gaat het opzetten van een bedrijfsfitness ruimte in de volgende stappen:

  • Telefonische afspraak of afspraak op locatie
  • Persoonlijk advies op basis van vooronderzoek situatie bedrijf en gebruikers
  • 3D ontwerp van de ruimte
  • Inrichting en plaatsing apparatuur en materialen
  • Nazorg in advies en onderhoud
  • Eventueel koppeling met een personal trainer of vitaliteitsprogramma.

Uiteraard is elke situatie anders en kijken we per aanvraag wat nodig is om tot een passend aanbod te komen. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag een 3D tekening aan.

Meer inspiratie

Vrijblijvend bouwen aan een vitale organisatie?

In dit e-book nemen wij je gratis mee in alle kennis en ervaring die wij hebben met betrekking tot bedrijfsfitness.

Je komt erachter:

➡ Of bedrijfsfitness iets voor jouw organisatie is

➡ Hoe je succesvol start met bedrijfsfitness

➡ hoe je tijd tijd, energie en bakken geld kan besparen door bepaalde fouten te voorkomen

➡ Hoe financiering en belastingzaken omtrent bedrijfsfitness zitten

➡ Een casestudy uit de markt waar jij van wil leren voor je overweegt te starten

Onze klanten

Vertellen

Waarom Gym Inrichting

Door onze jarenlange professionele ervaring in de fitnessindustrie weten wij niet alleen waarom dit zo belangrijk is, maar weten we ook precies wat wel en niet werkt qua apparatuur maar ook qua training en begeleiding.

Zo kunnen we tijdens het onderzoek en aanschaf traject van een bedrijfsfitnessruimte compleet ontzorgen en garanderen dat er een ruimte wordt gecreëerd die aansluit op de wensen van de gebruikers. Dit is van het vooronderzoek tot aan een professionele plaatsing van de apparaur. 

We bieden waar mogelijk ook nazorg en ondersteuning bij het gebruik van de ruimte of koppelen jullie aan een partner m.b.t. vitaliteit of personal training.

Rien Venhuizen – Eigenaar Gym Inrichting

rELEVANTE ARTIKELEN

Meer inspiratie