Wat kost het inrichten van een bedrijfsfitness ruimte?

Inhoudsopgave

Een ruimte voor je bedrijfsfitness inrichten

Je ziet het tegenwoordig al meer. Een ruimte op werk die ingericht wordt als sportruimte waar je voor of na je werk of zelfs in een pauze mag sporten om te werken aan je gezondheid of om gewoon even lekker je kop leeg te maken. Ik denk een goede trend zeker als het gaat om een stuk vitaliteit op de werkvloer.

Daarnaast levert het in veel gevallen een stuk teambuilding op en is het bovendien aantrekkelijk voor eventuele toekomstige werknemers als je een dergelijke ruimte kan aanbieden op de zaak. Waar het eerder meer regel dat uitzondering was om lange dagen op kantoor te maken, korte pauzes te hebben en te snacken wordt er vandaag de dag al meer gedacht aan gezondheid en flexibiliteit op de werkvloer en in de arbeidsvoorwaarden. Dit alles omdat dit in veel gevallen ook bijdraagt aan de prestaties en vitaliteit van de werknemers.

Waar een het een optie kan zijn om je werknemers een sport abonnement van de plaatselijke sportschool keten aan te bieden heeft dit vaak wel een aantal grote nadelen. Zo verlies je een hoop tijd en geld om alle transportbewegingen en ben je bovendien per medewerker ook al gauw 30-50 euro per maand kwijt aan de abonnementen.

Het alternatief is dus een eigen fitnessruimte inrichten op de zaak, wat hier de kosten van zijn neem ik je in dit artikel uitgebreid in mee. We behandelen verschillende groottes en situaties om een zo transparant en eerlijk mogelijk beeld te geven.

De kosten van ongezond personeel

Voor we in de kosten van een dergelijke inrichting duiken is het denk ik goed om even een beeld te schetsen van de kosten om het niet te doen. Nou zijn we hier niet om je te overtuigen maar zijn we er natuurlijk wel van overtuigd dat het een goede investering is. Iets waar we jullie toch graag even in meenemen. Dit omdat we uit verschillende onderzoeken kunnen opmaken dat 80% van de werkgevers gezondheid onder werknemers belangrijk vindt, maar slechts een schijntje hiervan ook daadwerkelijk bereid is om hier tijd, geld en energie in te steken.

Zo kost een zieke medewerker al gauw 200400(!) euro per dag. Nou is dit natuurlijk niet volledig toe te wijzen aan ongezonde medewerkers, of de oplossing zo simpel als het bouwen van een gym, maar het zet wel aan het denken. Zeker in een tijd waarin personeel vinden een enorme opgave lijkt te zijn voor de meeste bedrijven. (bron artikel)

Het inrichten van een fitnessruimte

Het inrichten van een fitnessruimte en de kosten daarvan zijn natuurlijk sterk afhankelijk van een aantal belangrijke factoren die je op voorhand moet tackelen. Zo is de grootte van de ruimte natuurlijk van belang, het type gebruiker die er komt te sporten en natuurlijk heb je tal van merken en machine lijnen die ver uiteen liggen qua prijs. Om het makkelijk voor je te maken geef ik schattingen en houd ik rekeningen met de prijzen die wij ongeveer zouden hanteren voor bepaalde zaken. Besef je wel dat dit precies is waarom we met Gym inrichting ons specialiseren in dergelijke ruimtes. We zien namelijk enorm veel gebeurden dat er ruimtes blind worden ingericht met de verkeerde producten waardoor je extreem veel duurder uit komt of zelfs niet eens de passende apparatuur krijgt waardoor de ruimte niet wordt gebruikt.

Hoe groot moet de bedrijfsfitness zijn?

De prijs van de ruimte wordt natuurlijk bepaald door de grootte van de ruimte. Hoe je dit bepaald is natuurlijk afhankelijk van wat voor ruimte er beschikbaar is en daarnaast hoeveel mensen er in komen te trainen. Mocht dit nog een vraagstuk voor je zijn raden we je sterk aan op hierin je te laten adviseren. Dit bepaald namelijk grotendeels of de ruimte ook daadwerkelijk zal worden gebruikt. Je wil namelijk voorkomen dat mensen niet tegelijk kunnen trainen, de ruimte te klein is en ram vol wordt gezet met spullen of juist een onnodig grote ruimte met veel te veel apparatuur neemt.

Een kleine ruimte voor je bedrijfsfitness

bedrijfsfitness klein

Een kleine ruimte voor je bedrijfsfitness zou je zo kunnen schatten op een 20 vierkante meter. Uiteraard kan het kleiner, maar als je een ruimte inricht waar met meerdere mensen tegelijk gesport moet kunnen worden is 20 vierkante meter minimaal.

Een ruimte richt je zo efficient mogelijk in. Je wil in elk geval in een dergelijke kleine ruimte gebruik kunnen maken van de “basics”. Denk hierbij aan een squatrack om vele krachttraining opties met stang en halterschijven mogelijk te maken. Een Cable pulley station om oefeningen met kabels te doen. En losse gewichten en accessoires zoals dumbbells, kettlebells, wall balls etc. Daarmee kan je een goede functionele krachttraining doen. Perfect om even in je pauze te kunnen trainen en even je hoofd leeg te maken. Het zal niet gauw de sportschool vervangen, maar een goeie workout is zeker te doen!

Qua kosten zou je ongeveer moeten denken aan het volgende:

Squatrack: €1000,-
Dual adjustable pulley: €3000,-
Benches: €500 per stuk, 1000,- totaal
Halterstangen: €300-500,-
Halterschijven + opbergrack: €1250,-
 Dumbbells/kettlebells/medicinballs + opbergrack: €2500,-
Vloertegels: €500,-
Accessoires overig: €500,-

In totaal zou je ongeveer uitkomen op een investering van zo’n €10.250,- (Lease: +/- €210 p.m)

Houd er rekening mee dat je eventueel ook geld kwijt bent voor levering & plaatsing en een aantal randzaken zoals bijvoorbeeld aankleding en een spiegelwand.

Een compacte ruimte voor je bedrijfsfitness

Compacte bedrijfsfitness ruimte

Een basic ruimte van ongeveer 20 vierkante meter voor je fitnessruimte kan al gauw voldoende zijn. De ruimte zoals we hem net hebben uitgeschreven en ontworpen is helemaal basic en zou je met bijvoorbeeld 2 mensen tegelijk zeer goed een fatsoenlijke krachttraining in kunnen doen. Toch is het nog wel enorm basic en missen er een aantal belangrijke fitness apparaten die nodig zijn om écht alles te kunnen doen. Ook missen er nog cardio apparaten wat in veel gevallen ook wel wenselijk is.

In een fitnessruimte van ongeveer 30 vierkante meter kan je naast de “basis” zoals eerder omschreven ook nog een aantal apparaten kwijt. Hierin zouden wij of een aantal kracht apparaten adviseren die de ruimte compleet maken. Of een aantal cardio apparaten. Waar je voor kiest is natuurlijk sterk afhankelijk van de mensen die er komen te sporten en waar vraag naar is.

Qua investering kom je dan ongeveer op het volgende uit:

Squatrack: €1000,-
Dual adjustable pulley: €3000,-
Benches: €500 per stuk, 1000,- totaal
Halterstangen: €300-500,-
Halterschijven + opbergrack: €1250,-
Dumbbells/kettlebells/medicinballs + opbergrack: €2500,-
Vloertegels: €500,-
Accessoires overig: €500,-

+ 2 kracht apparaten: € 4000-8000,-
+ 2 Cardio apparaten: € 3000-8000,-

Totaal: €14.000-20.000,- (lease +/- €280-400 p.m.)

Ook hierbij is het wel weer goed om te vermelden dat het wederom afhangt van type apparatuur, mate van gebruik en additionele kosten zoals aankleding van de ruimte, spiegelwanden en levering & plaatsing. Dit zou dus goedkoper, maar ook iets duurder uit kunnen pakken.

Grote bedrijfsfitness ruimte

Bedrijfsfitness groot

Wanneer je een grote ruimte beschikbaar hebt en met meerdere collegas tegelijk gebruik wil maken van een fitnessruimte zal je hier ongeveer op uit gaan komen. Een ruimte van 40 vierkante meter waar je alle essentiële apparaten in hebt staan. Je hoeft nooit meer naar de sportschool en kan met zeker 3-10 mensen tegelijk gebruik maken van de ruimte. Natuurlijk zal je niet allemaal op de zelfde momenten komen te sporten en dus is het voor grote bedrijven zeer geschikt. Er is geen oefening meer die niet op een manier uit te voeren is.

De totale investering van een dergelijke ruimte kan je schatten tussen de €25.000-35.000. (Lease: +/- 500-700 p.m.)

Wederom vermelden we weer dat de prijs sterk afhankelijk is van type apparatuur en hoger uit kan pakken door extra of andere apparaten, levering en plaatsing en aankleden van de ruimte. Maar het geeft een zeer goed beeld van waar je aan zou moeten denken bij het investeren in nieuwe apparatuur voor een mooie complete fitnessruimte voor je bedrijfsfitness.

Financiering

Een dergelijke investering is natuurlijk zeker niet niks. Toch is het op veel manieren aantrekkelijker te maken. Zo zijn dergelijke investeringen op verschillende manieren belasting technisch zeer interessant. Daarnaast zijn er ook lease constructies mogelijk waardoor je bijvoorbeeld maar een paar honderd euro per maand betaald voor een termijn van 60 maanden. Hiervan zie je de geschatte kosten achter de investering staan.

Zet dat naast een paar sport abonnementen van een aantal medewerkers of het voorkomen van een zieke medewerker en de gym is ruimschoots terugbetaald😉

2e hands apparatuur

Een andere manier om de prijs te drukken is door met 2e hands apparatuur te werken. We hebben beschikking tot een grote voorraad 2e hands fitness apparaten waardoor de investering kan worden gedrukt. Bovendien betreft dit altijd kwalitatief hoogwaardige fitness apparatuur welke volledig wordt nagekeken en met garantie wordt verkocht.

Persoonlijk advies bij de inrichting van jouw bedrijfsfitnessruimte op kantoor

Een mooie bedrijfsfitness ruimte is elke keer weer anders. Er is geen standaard pakket van fitness en cardio apparaten waarmee je de perfecte ruimte bouwt. Je zal altijd willen kijken naar de eindgebruiker en wensen die zij hebben. Zo weet je zeker dat de ruimte aansluit op de behoefte en daarmee ook echt gebruikt gaat worden.

Laat je daarom altijd goed adviseren. Wij helpen je graag vrijblijvend verder met advies of een 3D ontwerp van de ruimte. Daarnaast kunnen we ook altijd een afspraak op locatie plannen om de mogelijkheden door te nemen en kennis te maken.

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *