Rug oefeningen met een lat pulldown low row machine

Inhoudsopgave

Bij het inrichten van compacte fitnessruimtes wil je zo veel mogelijk trainingsopties op zo min mogelijk vierkante meters, daarom is de lat pulldown – low row machine een van onze favoriete keuzes. Dit komt vooral omdat je met dit apparaat je complete rug kunt trainen – van de brede rugspieren, de spieren in de middenrug en de lage rug. Doordat de machine zo breed in te zetten is en je letterlijk je hele rug er mee kan trainen maakt het een perfecte aanvulling op het traditionele trainen met losse gewichten.

Niet alleen biedt deze machine een volledige rugworkout, maar het is ook een compact en gebruiksvriendelijk apparaat dat in vrijwel elke ruimte past. Dit maakt het ideaal voor zowel homegyms als zakelijke fitnessruimtes of personal training studio’s. Bovendien is het prijstechnisch een zeer interessante optie, vooral wanneer je bedenkt hoe veelzijdig en effectief het apparaat is voor het opbouwen van kracht en spiermassa.

Oefeningen met een lat pulldown – low row machine

Er zijn talloze oefeningen te bedenken met een lat pulldown – low row machine. Een van de grootste voordelen van deze machine is de mogelijkheid om oefeningen te variëren door simpelweg de handgrepen te wisselen. Of je nu kiest voor een brede, smalle, onderhandse of bovenhandse grip, elke variatie stelt je in staat om de rugspieren op een iets andere manier aan te spreken, wat bijdraagt aan een meer volledige ontwikkeling van de rug.

Bovendien, met een beetje creativiteit, kun je de machine ook gebruiken voor andere oefeningen zoals bicep curls, tricep pushdowns, en zelfs rechtopstaande roeibewegingen. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je met slechts één apparaat een breed scala aan spiergroepen kunt trainen.

Oefeningen die bijvoorbeeld kan doen:

  • Lat Pulldown: Zit onder de stang, pak hem wat breder dan je schouders en trek hem naar je borst. Dit is goed voor je bovenrug.
  • Seated Row: Zit met een rechte rug en trek de kabel naar je buik, houd je ellebogen dicht bij je lichaam. Dit traint het midden van je rug.
  • Straight Arm Pulldown: Ga staan, leun een beetje voorover en trek de stang met rechte armen naar beneden. Goed voor de spieren aan de zijkant van je rug.
  • Triceps Pushdown: Staand, duw je de stang naar beneden totdat je armen recht zijn. Dit is vooral voor de achterkant van je bovenarmen.
  • Bicep Curl (met de kabel van de low row): Pak de kabel met je handpalmen naar boven gericht en trek hem naar je toe, zonder je ellebogen te bewegen. Dit is voor de voorkant van je bovenarmen.
  • Face Pull: Trek de kabel naar je gezicht terwijl je je ellebogen hoog houdt. Dit is goed voor de achterkant van je schouders en helpt ook een beetje voor je bovenrug.

Ons assortiment pulldown low row machines

Binnen ons assortiment bieden wij een zorgvuldig geselecteerde collectie lat pulldown – low row machines aan die perfect passen bij onze filosofie van kwaliteit, efficiëntie en veelzijdigheid. Hierin hebben we een aantal opties.

Perform Lat pulldown low row

Misschien wel de meest gebruikte machine in ons assortiment.

Deze machine is slechts €1.500,00 en daarmee de goedkoopste in ons assortiment. De machine heeft maarliefst een weightstack van 135(!) kg en is daarmee zelfs voor de zeer fanatieke krachtsporters een machine die niet zomaar uit te spelen is.

Bij de lat pulldown heb je een in hoogte verstelbare knie steun die je goed op je plek houdt tijdens het doen van de oefening.

Voor de low row kom je op de grond voor de machine te zitten met een voetensteun om de oefening goed uit te kunnen voeren. Dit maakt de machine een stuk handiger dan veel andere apparaten waarbij de kabel vaak over de kniesteun heen moet worden gebracht waardoor de beweging niet meer natuurlijk aanvoelt of de machine door een verlengde bank enorm  veel ruimte in beslag neemt in jouw gym.

Met zijn robuuste design is dit een populaire machine voor elke gym.

Gymfit Lat pulldown low row

De meer luxe uitvoering van de machine. Met een stack van 100kg nogsteeds zeer geschikt voor fanatieke sporters en met het luxere design ook passend in je high-end gym of studio.

Door de verlenge bank kom je niet meer op de grond te zitten wat natuurlijk voor extra comfort zorgt. Dit neemt wel extra ruimte in beslag waardoor het niet voor elke situatie geschikt is.

Wanneer kiezen voor een lat pulldown low row machine?

De keuze voor een lat pulldown – low row machine is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, ruimtebesparende en kosteneffectieve oplossing voor een uitgebreide rugtraining. Of je nu een eigenaar bent van een homegym die zijn trainingsmogelijkheden wil uitbreiden, een bedrijf dat zijn werknemers gezonde opties wil bieden, of een personal trainer die klanten een breed scala aan oefeningen wil laten ervaren, deze machine is een uitstekende keuze.

Door de combinatie van functionaliteit, efficiëntie en de mogelijkheid om een breed scala aan spiergroepen aan te spreken, staat de lat pulldown – low row machine centraal in het aanbieden van een complete en gevarieerde workout. Kies voor deze machine om je fitnessdoelen te bereiken met een toestel dat even veelzijdig als effectief is.

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *