5 belangrijkste redenen om vitaliteit onder werknemers te verbeteren doormiddel van bedrijfsfitness

Inhoudsopgave

Als je bent zoals de meeste mensen, breng je waarschijnlijk het grootste deel van je werkdagen door op kantoor. En als je bent zoals de meeste mensen, ga je waarschijnlijk niet graag naar de sportschool. Maar wat als je kantoor een sportschool had? Opeens zou sporten niet meer zo’n opgave zijn, en zou je zelfs tijdens je lunchpauze een snelle training kunnen doen. Hier zijn de top vijf redenen waarom elk bedrijf een sportschool voor zijn werknemers zou moeten bouwen.

Verbeter productiviteit

Als werknemers toegang hebben tot een fitnessruimte op het werk, zullen ze er eerder gebruik van maken en tijdens hun lunchpauze of voor of na het werk een snelle training doen. En als werknemers lichamelijk actief zijn, zijn ze meestal productiever en hebben ze meer energie. Dus niet alleen zal het bouwen van een sportschool je bedrijf geld besparen op de kosten van de gezondheidszorg, maar het zal ook je resultaat verbeteren doordat je werknemers productiever worden.

Verhoog het moreel

Laten we eerlijk zijn: naar de sportschool gaan kan vervelend zijn. Maar als je werkplek een eigen sportschool heeft, wordt sporten veel gemakkelijker en leuker. En als werknemers gelukkig zijn en een hoog moreel hebben, is de kans groter dat ze bij je bedrijf blijven en er lang blijven.

toptalenten aantrekken

In de huidige concurrerende arbeidsmarkt moeten bedrijven potentiële werknemers meer bieden dan alleen een salaris. Ze moeten voordelen bieden waardoor hun werkplek zich onderscheidt van de rest. En wat is een betere manier om toptalent aan te trekken dan hen toegang te bieden tot een bedrijfsfitnessruimte? Als je dergelijke voorzieningen aanbiedt, geef je de boodschap af dat je geeft om het welzijn van je werknemers en dat je je inzet voor een gezonde werkomgeving.

Verbeterde teambuilding

Een bedrijfsfitnessruimte is ook een geweldige manier om teambuilding binnen je bedrijf aan te moedigen. Als werknemers samen sporten, vormen ze banden en vriendschappen die verder reiken dan de werkplek. En als werknemers het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een team, zullen ze eerder loyaal zijn aan je bedrijf en minder snel op zoek gaan naar een andere baan.

Lagere zorgkosten

Misschien wel de belangrijkste reden om een bedrijfsgymnastiek te bouwen is dat het de kosten voor de gezondheidszorg van je bedrijf kan helpen verlagen. Werknemers die lichamelijk actief zijn, zijn doorgaans gezonder en hebben een lager ziekteverzuim. En als werknemers gezond zijn, hoeven ze minder gebruik te maken van hun ziektekostenverzekering, wat je bedrijf geld bespaart op de premies

Conclusie

De voordelen van het bouwen van een bedrijfsfitnessruimte zijn duidelijk: verbeterde productiviteit, verhoogd moreel, het aantrekken van toptalent, verbeterde teambuilding, en lagere zorgkosten. Als je op zoek bent naar manieren om je werkomgeving te verbeteren en je resultaten te verbeteren, dan zou de bouw van een fitnessruimte bovenaan je lijstje moeten staan! Benieuwd naar wat een bedrijfsgym kost? Of persoonlijk advies bij het intekenen en ontwerpen van de ruimte? Neem dan contact met ons op.

PS. de kosten van de sportschool zijn natuurlijk fiscaal aftrekbaar, scheelt je ook nog eens bij de belastingdienst 😉

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen

Rien Veldhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn