De 10 beste oefeningen met cable pulley station om spiermassa te bouwen

Inhoudsopgave

De beste oefeningen met cable pulley station voor meer spiergroei

Een pulley station is een veel gebruikt toestel in de sportschool en ook voor jouw homegym een prachtige toevoeging. Het geeft tal van goede mogelijkheden om je volledige lichaam effectief te trainen door eenvouding pulley attachments aan de cable te hangen. Door de cable heb je een ander type belasting als met losse gewichten en is daarmee de perfecte aanvulling op de oefeningen met halterstang of dumbbells.

Naast dat het qua oefeningen bijna onmisbaar is in jouw sportruimte is neemt het ook nog eens bijna geen ruimte in beslag. Zo kan je een pulley station aan de muur bevestigen of inclusief het rack als multistation te kopen. We nemen je in dit artikel mee welke oefeningen jij met een cable pulley station kan doen om meer spiermassa te bouwen!

Tricep extension

Een tricep extension is de perfecte oefening om je tricep te trainen. De oefening is op verschillende manieren uit te voeren door je handen in verschillende posities te hebben doormiddel van verschillende pulley attachments. Zo kan je de oefening met een touw doen, een rechte stang of andere accessoires.

Cable bicep curl

Een bicep curl is een goede oefening om je bicep te laten groeien. Door de cable van beneden naar boven te trekken train je jouw bicep spieren. Ook deze oefening is net als de tricep extension op verschillende manieren uit te voeren door andere pulley attachments uit te voeren.

Face away bicep curl

Nog een zeer effectieve oefening voor je bicep spieren. Je gaat met je rug naar het pulley station staan en maakt een curl beweging. De cable kan je makkelijk vasthouden door aan de cable een handvat te bevestigen.

Cable side raises

Ook je schouder is goed te trainen met een cable station. Door de cable op beneden af te stellen en vervolgens je hand zijwaarts langs je lichaam omhoog te bewegen is de zijkant van je schouder goed te trainen.

Reversed cable fly

Een goede isolatie oefening voor de achterkant van je schouder is de reserved cable fly. De cable stel je af op schouder hoogte. Kijk voor de juiste uitvoering de video.

Lat pulldown

Een van de beste rug oefeningen kan je uitvoeren met een cable, namelijk de lat pulldown. Met een Lat Pulldown attachment is de oefening goed uit te voeren. De nieuwe foam grip set is hier ook perfect voor. Dit kan door een bankje voor het cable station te zetten, maar kan ook zittend op de grond.

Cable row

Een andere goede rug oefening is de cable row. Door de cable op buik hoogte naar je toe te halen is je rug op verschillende manieren te trainen. Zo zijn ook hier met verschillende attachments variaties op de oefening te maken.

Glute kickback

Dé oefening voor grotere bilspieren. De glute kickback. Je bevestigd de cable met een ankle strap aan je enkel en maar een trappende beweging naar achteren.

Cable pull trough

Een andere oefening voor je been en bilspieren is de Cable pull trough. Je houd de cable met een rope attachment vast en trekt de cable als het ware tussen je benen door.

Chest fly

Last but not least, de cable fly. De perfecte toevoeging voor jouw borst training. De cable fly is zowel met de cable op de hoogste als laagste positie uit te voeren om zo verschillende spieren in je borst te accentueren. De kan middels een handvat de cable vastpakken en je handen van zij positie naar voor je lichaam brengen. Zo train je effectief je borst en voorkant van je schouder.

Essentieel voor elke fitnessruimte

Een cable station is de perfecte toevoeging voor elke fitness ruimte. Deze en vele andere oefeningen geven een hoop extra opties op spiermassa te bouwen. Naast de klassieke oefeningen met een halterstang en schijven of dumbbells mag een goed cable pulley station eigenlijk niet ontbreken. Dit geeft het perfecte alternatief op de gangbare oefeningen en zo is vrijwel elke oefening in een extra variatie uit te voeren.

De meest populaire cable pulley stations en de machines welke wij aanraden zijn de:

– Lat pulldown
– Low row
– Cable crossover station
– Multi jungle station

Ale deze machines kan je vinden op de pagina over de pulley stations.

Liever persoonlijk advies over de inrichting van je sportruimte of je trainingsplan? Wij helpen je graag.

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn