Fitness apparatuur 2e hands of nieuw kopen?

Inhoudsopgave

Waarom beland zoveel fitness apparatuur op marktplaats?

Internet staat er vol mee, 2e hands fitness apparatuur. Vaak een homegym bij iemand op zolder, een rack, wat gewichten of een multifunctioneel fitness apparaat. Je zou haast denken dat alle fitness apparatuur weer wordt verkocht na aanschaf. In dit artikel neem ik je mee wat naar mijn idee de reden is dat weer zoveel wordt verkocht en wat de moeite waard is om te bekijken/kopen en waar je mee op moet passen als het gaat om de aanschaf van 2e hands fitness apparatuur.

Er wordt geen gebruik gemaakt van de apparatuur

Fitness en gezondheid is voor iedereen belangrijk, maar als het op sporten aankomt zijn er maar weinig mensen die het structureel volhouden. Een homegym of een gedeelde fitnessruimte los van de sportschool kan de drempel om te gaan sporten zeker verlagen, maar vergis je niet; ook hier zitten nadelen aan. Je hebt namelijk geen begeleiding, wat minder mogelijkheden en je zal jezelf ook daadwerkelijk moeten motiveren om er actief en goed gebruik van te maken. Er is niemand die controleert of je ledenpas of apparaten aan het verstoffen zijn 😉 We zouden het daarom zeer aanraden om goed na te gaan of een homegym bij je past, hier kom je achter door onze Homegym Guide te lezen.

Niet goed passende apparatuur

Er zijn tientallen aanbieders en nog meer merken waar je uit kan kiezen. Zeker bij homegyms wordt vaak gekozen voor blind bestellen van de goedkoopste artikelen. Zo wordt even snel een fitnessruimte voor thuis bij elkaar besteld. De keuze in fitness apparatuur is niet alleen enorm afhankelijk van je persoonlijke doelen, motoriek en lichaamsbouw maar bovendien is hierin goedkoop vaak duurkoop. Niks zo vervelend als van goede kwaliteit apparatuur in de sportschool naar een gammel fitnessbankje met een rack die aan alle kanten rammelt of lawaai maakt. Dit traint niet prettig en dus is de kans dat je er geen of weinig gebruik van maakt enorm groot.

Verder is het natuurlijk enorm afhankelijk van je persoonlijke doelen en lichaamsbouw. Als je gewent bent aan de faciliteiten in de sportschool en je wil een goed trainingsplan kunnen uitvoeren om spiermassa op te bouwen ga je het met de absolute basics niet halen. Daarom wordt er regelmatig gekozen voor een multifunctioneel fitnessapparaat zoals hier onder weergegeven. Een apparaat wat vaak motorisch niet goed werkt voor veel type lichamen en daardoor onprettig werkt. Dit terwijl je met goed advies je met een aantal machines vrijwel alles kan doen wat je in een sportschool zou kunnen doen! En dit met enkel een goed advies voor aanschaf!

Pas op voor slechte kwaliteit

Dat iets 2e hands wordt verkocht wil zeker niet in alle gevallen zeggen dat het slechte kwaliteit is. Toch is er vaak een reden dat iemand het van de hand doet. Oppassen voor slechte kwaliteit dus. Naast dat kwaliteit een probleem kan zijn is de apparatuur vaak een bouwpakket die in elkaar wordt gedraaid met bouten en moeren. Zeker bij mindere kwaliteit apparatuur is het op en afbouwen van fitness machines riskant en maar de vraag hoe goed je de apparaten/racks weer in elkaar gezet krijgt. Oppassen dus met de kwaliteit die je eventueel aanschaft, wil je hierin geadviseerd worden? Neem gerust eens contact met ons op.

Is 2e hands apparatuur een goede keuze?

2e hands fitness apparatuur kan zeker interessant zijn! Al is het net als met nieuwe apparatuur erg belangrijk dat je de juiste materialen aanschaft. Bij professionele apparatuur heb je, afhankelijk van staat van de machine vaak hele mooie kansen bij 2e hands machines. Met semi-professionele machines is de kans groter dat je met kwaliteit een miskoop doet.

Let daarbij ook zeker op of de machine(s) en materialen past bij jouw trainingswensen en er voor zorgt dat je ook echt goed kan trainen. Elke euro, nieuw of 2e hands die je uitgeeft is er 1 teveel als de materialen thuis of in de gym komen te verstoffen.

Kan je bij Gym inrichting 2e hands apparatuur kopen?

Wij denken graag met je mee bij het inrichten van je fitnessruimte, daar valt voor ons ook de keuze voor 2e hands apparatuur onder. We zullen altijd eerlijk zijn over de mogelijkheden en de eventuele prijsverschillen tussen wat wij aanbieden en wat je online op marktplaats kan vinden. Mocht er een goede kans 2e hands zijn te vinden dan kunnen we hierin adviseren en eventueel bemiddelen. Ook kopen wij regelmatig 2e hands apparatuur op welke we vervolgens nakijken en voor gereduceerde tarieven aanbieden.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *