Een professionele fitness ruimte inrichten

Inhoudsopgave

Er zijn veel situaties waarin een fitnessruimte inrichten een grote meerwaarde zou kunnen bieden. Een sportruimte op kantoor, een centrale fitnessruimte in het appartementencomplet of een sportruimte op werklocatie zoals bij defensie of juist een kantoorgebouw waar iedereen stil zit gedurende de dag. Bij het inrichten van een fitness ruimte komt best een hoop kijken. Een ruimte vinden, de juiste apparatuur, uitstraling van de ruimte, hoeveel gewichten, wat voor vloer. Teveel om over het algemeen over na te denken. Zeker als je hier geen verstand van hebt.

Voor wie doe je het?

Eerst wil je weten voor wie je de ruimte gaat inrichten. Dat bepaald namelijk welke keuzes je verder te maken hebt. Vanzelfsprekend ziet een ruimte er voor een appartementencomplex met overwegend senioren er compleet anders uit als de bedrijfsgym van een jong bedrijf. Je wil eerst kijken waar de behoefte ligt zodat je zeker weet dat de sportruimte die je gaat inrichten ook aansluit voor de mensen die er gebruik van gaan maken. Zo is het de investering ook waard en levert het ook de voordelen op die het zou moeten opleveren.

Welke ruimte is geschikt?

Een geschikte ruimte vinden of maken hoeft niet heel lastig te zijn. De grootte van de ruimte is hier in het belangrijkst. Afhankelijk van hoeveel mensen er gebruik zullen gaan maken is een ruimte van zon 30 tot 60 vierkante meter vaak al meer dan voldoende om een mooie sportruimte in te richten waar meerdere mensen tegelijk in kunnen sporten. Bij het inrichten van een sportruimte thuis komt wat meer kijken, lees er hier meer over.

Wat voor apparaten heb ik nodig?

Dit is natuurlijk erg afhankelijk van wie er gebruik zal gaan maken van de sportruimte. Afhankelijk van de doelgroep zal je een keuze moeten maken voor cardio apparaten, kracht apparaten en andere attributen. Eerst heb je dus een keuze te maken welke faciliteiten er nodig zijn om de doelgroep goed te kunnen bedienen en zo de juiste oefeningen beschikbaar te maken. Omdat er een hoop keuze is in kwaliteit zoals semi-professioneel en professioneel en zelfs dan nog een hoop verschillende opties hebt raden we je aan om even contact met ons op te nemen zodat we je vrijblijvend kunnen helpen bij het kiezen van de juiste machines en attributen.

Zeker zijn van een goede inrichting?

Een miskoop is zo gedaan en niks zo vervelend om er achteraf achter te komen dat de helft mist, het niet past of er geen gebruik van wordt gemaakt. Dit is te voorkomen door advies in te winnen. Bij ons is het zelfs mogelijk om op voorhand volledig vrijblijvend inzicht te krijgen in de juiste benodigdheden inclusief prijsindicatie en een volledig 3D ontwerp van jouw sportruimte. Zo weet je zeker dat het goed komt!

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn