Een krachtstation kiezen voor jouw fitnessruimte

Inhoudsopgave

Op zoek naar een krachtstation/multistation voor jouw fitnessruimte?

Als je op zoek bent naar een krachtstation voor jouw fitnessruimte kan een multistation zo maar eens de beste oplossing zijn. In veel gevallen, of je nou een homegym of een commerciële fitnessruimte wil inrichten kan ruimte een belangrijke factor zijn van de opties die je hebt bij het kiezen van de juiste machines. Met een multistation haal je op een paar vierkante meter een krachtstation in huis die bijna kan functioneren als complete gym! In dit artikel neem ik je mee met de trainingsopties die dit multifunctionele krachtstation je biedt.

Squat rack

Het krachtstation leent zich vanzelfsprekend perfect als squat rack en alle oefeningen die daarbij komen kijken. Zo kan je squatten, benchpress, military press en vele andere oefeningen doen met barbell en gewichten waar je normaal gesproken een rack voor gebruikt

fitness apparatuur

Smith machine 

Een Smith-machine, ofterwijl een barbell die gefixeerd zit in het rack levert ook vele mogelijkheden op. Zo zijn er oefeningen met barbell uit te voeren die evenwicht vergen zoals de split squat en calf raises maar is het ook te gebruiken met een attachment voor het doen van leg press en andere oefeningen. Doordat de barbell vast zit in de machine is evenwicht of de positie van je lichaam geen beperkende factor meer tijdens de oefening.

Cable pulley station

Een pulley station is niet weg te denken uit de sportschool. Dé perfecte aanvulling op alle oefeningen die je met losse dumbbells kan uitvoeren. Daarbij is het een ander type belasting waarmee het jouw trainingsplan compleet maakt. Met de juiste pulley accessoires zijn de mogelijkheden eindeloos en is het volledige lichaam er effectief mee te trainen. De populairste oefeningen zullen toch de cably-fly zijn voor borst en arm oefeningen als de cable bicep curl of de cable tricep extension.

Lat pulldown/low row

De katrol van het cable pulley station is in hoogte verstelbaar. Aan het rack is bovendien eenvoudig een knie steun of een voeten platform te bevestigen zodat je de bekende oefeningen kan doen die je normaal gesproken doet op een lat pulldown machine of een low row apparaat. Dit scheelt natuurlijk enorm veel ruimte en geld.

homegym krachtstation

landmine/T-bar row attachment

Aan de voet van het krachtstation is een T-bar row attachment te plaatsen wat vanzelfsprekend het uitvoeren van de T-bar row mogelijk. Daarnaast zijn met dit attachment ook de landmine presses uit te voeren. Een unieke toevoeging voor jouw rug en borst/schouder workout.

Multistation accessoires

Pull-up bar

Het krachtstation is natuurlijk voor zien van een pull-up bar met verschillende handgrepen. Zo kan je ook op deze manier effectief je rug trainen op een multistation.

Een complete homegym op een paar vierkante meter

Zoals je hebt gelezen zijn de mogelijkheden op een multistation bijna eindeloos en kan je met 1 enkel apparaat je volledige lichaam effectief trainen. De vereisten? een paar vierkante meter. Perfect voor elke fitnessruimte waar efficiënt met de ruimte wordt omgegaan.

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *