De voordelen van een homegym

Inhoudsopgave

Sinds de corona crisis en het sluiten van de sportscholen zijn er door veel mensen homegyms gebouwd en gezocht naar andere alternatieven om toch in beweging te blijven en krachttraining te doen. Een gedeelte van deze mensen zijn bij het openen van de sportscholen weer terug gegaan naar de sportschool. Maar een ander, zeker grote groep mensen is thuis blijven sporten en heeft er voor gekozen om een homegym te bouwen of uit te breiden. Wat zijn de voordelen van een homegym? Daar gaan we in dit artikel dieper op in zodat jij er achter komt of dit ook wat voor jou is.

De drukte van de sportschool

Iedereen die regelmatig naar een sportschool gaat zal het herkennen. Je hebt een drukke dag qua werk. Je training van een uur of anderhalf uur is lastig er bij te plannen. Na een lange werkdag ga direct door naar de sportschool en je staat rond 6 uur in de gym. Het krioelt van de mensen en alle bankjes, apparaten en andere dingen die je nodig hebt zijn bezet.

Sporten en fitness wordt al populairder. Positief in algemene zin. Maar als je zoals net omschreven keer op keer na een lange werkdag je training niet of nauwelijks kan door de drukte zal dit al gauw frustraties opleveren. Buiten werktijden om behalve savonds sporten is natuurlijk lastig omdat je aan de openingstijden van de sportschool vast zit net als alle andere sporters. Je hoopt snel en effectief je training te kunnen doen maar in plaats daar van sta je te wachten, kan je niet doen wat je zou willen en wanneer je na je lange training dan eindelijk klaar bent moet je ook nog terug naar huis.

Nooit meer wachten op apparaten in je homegym

De populariteit van sport en fitness heeft ook zeker zijn nadelen. Zo worden de sportscholen al drukker. Het is dan ook geen uitzondering dat je niet kan doen wat je zou willen of moet wachten op een bankje of de juiste apparaten. Dit kan zorgen voor frustratie en irritatie. Met een homegym hoef je nooit meer te wachten tot je aan de beurt bent en kan je ongestoord je training afwerken op je home gym equipment.

Niet meer afhankelijk van openingstijden

We worden al drukker. Of je nou werknemer bent of ondernemer er zit vrijwel altijd te weinig tijd in een dag. En dan moet je gezondheid daar ook nog een plek in krijgen. Overdag zorgt dat er vaak voor dat je er niet aan toe komt waardoor je dan maar savonds in de drukte of sochtend voor je werk aan moet gaan sporten. Niet altijd even prettig. Met een homegym sport je wanneer je wil en ook nog eens aan huis. Aangezien steeds meer mensen thuis werken kan dit er zo maar voor zorgen dat je in plaats van in de drukte naar de sportschool van de pauze een effectieve training kan maken.

Je eigen muziek

Wat is er nou fijner als ongestoord sporten met je favoriete muziek op. Met je eigen sportkamer bij huis hoef je nooit meer te luisteren naar die radiozender die eerder vermoeid als motiveert of de playlist van de werknemer die toevallig een slechte muzieksmaak heeft.

Makkelijker om te gaan

Zoals je kan voorstellen kan het wachten op apparaten, reistijd van en naar de sportschool, alleen kunnen sporten binnen de openingstijden, rekening houden met andere sporters en alle andere zaken waar je nou eenmaal mee te maken hebt in een commerciële sportschool er voor zorgen dat het minder makkelijk wordt om te gaan. Dit kan er voor zorgen dat je motivatie verliest en het een reden is om “maar een keer over te slaan” met alle gevolgen van dien. Met het aanschaffen van een homegym weet je 1 ding zeker, je hebt geen excuses meer om niet te hoeven sporten 😉

Kosten

De kosten van de sportschool kunnen aardig verschillen. Maar ongeacht type gym zal je al gauw 35 tot 100 euro per maand kwijt zijn aan een abbonement voor de sportschool. Kosten die je met een homegym natuurlijk niet meer hebt. Hoeveel kost een homegym vraag je je dan natuurlijk af… De aanschaf van de apparatuur is natuurlijk wel belangrijk om rekening mee te houden. Wil je weten wat de inrichting van jouw ideale homegym kost? lees dan dit artikel of neem contact op.

Begeleiding

In veel sportscholen loopt begeleiding rond bij het sporten. Ze kunnen je vertellen hoe je de oefeningen uit moet voeren en misschien zelfs wel helpen bij een trainingsschema. Als je een homegym hebt kan je hier geen gebruik meer van maken. Toch zijn hier verschillende oplossingen voor. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor online fitness begeleiding waarbij je zowel bij het trainen als bij je voeding professionele begeleiding krijgt om te werken aan het resultaat wat jij graag zou willen.

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Veldhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *