Personal training studio Optimize Dedemsvaart

Inhoudsopgave

Recent hebben wij deze prachtige personal training studio voor Optimize PT mogen realiseren die al langere tijd nadacht over het starten ven een eigen studio. Patrick was al actief als personal trainer maar had nog niet de stap gezet om voor zichzelf aan de slag te gaan;

“Ik liep al een tijd rond met het idee om naast mijn judoschool een PT studio te realiseren. Echter had ik jarenlang niet het lef om die knoop door te hakken. Uiteindelijk had ik de knoop doorgehakt, nam ik ontslag bij mijn toenmalige werkgever, en ging ik op zoek naar een netwerk om mij te helpen deze studio te realiseren.”

Eenmaal de knoop doorgehakt begint het pas. Je weet vaak niet precies wat je nodig hebt of waar je moet beginnen. Op de vraag wat de vraag waar de zoektocht mee startte was die als volgt:

“Mijn vraag was eigenlijk heel breed. Ik had een lege ruimte en deze moest gevuld worden. Zowel met apparatuur als een goed idee. In mijn hoofd had ik 100 ideeën en ook zeker een rode draad in al deze ideeën, maar hoe ik ze moest realiseren…”

Hoe zijn ze bij Gym Inrichting terecht gekomen?

“Toen ik de knoop had doorgehakt sprak ik er voorzichtig over met vrienden die ondernemend zijn of een onderneming hebben. Één van deze vrienden adviseerde me om eens met een bekende te praten die bij hem in de buurt woont. Dit was Rien en zo gezegd zo gedaan, er werd contact gelegd en de eerste afspraak volgde al snel.”

We hebben een afspraak op locatie gemaakt en de situatie en wensen doorgesproken zodat we op basis hiervan een eerste opzet konden gaan maken qua benodigdheden en mogelijke indeling.

Van aanvraag naar offerte & 3D tekening

Vanuit daar hebben we doorgepakt naar een eerste opzet qua offerte en deze in goed contact aangepast en gefinetuned naar wat past binnen zijn situatie. Ook zijn we naar de showroom wezen kijken om de materialen fysiek te proberen.

Uiteindelijk wil je niet alleen dat het op papier klopt maar moeten de materialen ook werken naar behoren en goed “voelen”, iets wat lang niet altijd vanzelfsprekend is met fitness apparatuur waarbij de beweging & opbouw van de machine een wereld van verschil kan maken of iets een goed apparaat is of niet.

We hebben het volgende aangeboden:

Vloertegels & een sprinttrack

Verschillende kracht machines (leg curl/extension, Lat pulldown-low row, pulley station, hip trust machine en een squat machine)

Cardio machines (airbikes & roeitrainer)

Gewichten en losse materialen zoals fitnessbanken, dumbbells, plates, storage racks, kettlebells en andere accessoires die nodig waren.

Het offerte traject is volgens Patrick als volgt verlopen:

Het advies was top, mooi op maat. Het was voor mij de eerste keer om een serieus bedrag te gaan uitgeven waarvan ik niet weet of ik het terug ga verdienen. Natuurlijk had ik een idee van hoe ik het ging doen maar alsnog een risico natuurlijk. We hebben gesproken over de inrichting van de studio, wat natuurlijk de bedoeling is van Gyminrichting. Ook hebben we besproken op welke doelgroep ik me wil richten, waar ik me mee bezig wil houden en wat voor apparatuur ik hiervoor nodig ben. We hebben bij de eerste offerte hoog ingezet en alles meegenomen wat ik wilde. Dit bleek voor mij een stap te ver in eerste instantie en dit heb ik verteld. Hij begreep het en heeft me verder advies gegeven en me meegenomen naar een locatie waar alle apparatuur te zien en te testen was. 

Dit gaf me een mooi inzicht en heeft mijn keuzes voor apparaten aangepast. Deze in een nieuwe offerte gezet en deze is nog een keer of 3/4 aangepast door mijn moeite met keuzes. Dit was voor Rien geen probleem wat mij een gerust en niet opgejaagd gevoel gaf.”

“Ik kreeg het idee dat Rien mij écht wilde helpen. Het meedenken in mijn plannen en het af en toe inchecken over hoe de gang van zaken is gaf me een goed gevoel. Door de goede gesprekken en de tijd die hij nam voor me ging de keuze eigenlijk heel natuurlijk. We gingen van grote keuzes naar kleinere details en eigenlijk zijn we zo tot een goede samenwerking gekomen.”

Realisatie van de gym

“We hebben er met levering en plaatsing voor gekozen om de materialen zelf af te halen. Een bekende kon dit tegen gunstige tarieven voor mij regelen. Dit ging best oke, behalve dat de fabrikant nog niet alle apparaten had klaarstaan waardoor we 1,5 uur hebben moeten wachten. Je wil op dat moment eigenlijk z.s.m. weer weg dus dat wat even vervelend ondanks dat dit buiten Rien zijn kunnen ligt op dat moment.

Verder qua plaatsen echt top, Rien was er dezelfde middag nog om een begin te maken. De dagen erna hebben we samen alles in elkaar gezet. Bij vragen is hij zelfs nog terug gekomen om nog met het een en ander te helpen”

Patrick (eigenaar Optimize PT) kijkt er als volgt op terug:

“Het eindresultaat is top. Fijne apparatuur, nog steeds goed contact en een hele fijne locatie om PT’s te draaien maar ook om zelf te trainen of om te werken. Zeer tevreden over een voor mij in eerste instantie onbekend fitnessmerk”

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen

Rien Venhuizen, eigenaar van Gyminrichting.nl, is een gedreven ondernemer en fitnessliefhebber. Met jarenlange ervaring in de fitnessbranche heeft hij Gyminrichting.nl opgericht om hoogwaardige fitnessapparatuur en professionele inrichting te bieden. Rien deelt zijn diepgaande kennis via artikelen op de website, waarin hij trends en tips over fitness deelt. Zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft Gyminrichting.nl leiden naar nieuwe hoogten. Rien Venhuizen zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl door state-of-the-art gyminrichting toegankelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn

Homegym Arnhem

Deze prachtige homegym is opgeleverd in Arnhem Ingericht voor een drukke ondernemer die zijn trainingen in plaats van in de

Lees meer »

Homegym Groningen

Deze prachtige homegym is opgeleverd in Groningen De wens vanuit de klant was om thuis te kunnen trainen en niet

Lees meer »

Yoga Gym Zwolle

Recent hebben wij deze prachtige gym inricht voor Yoga Gym Zwolle. Ze wouden naast hun lessen in bijvoorbeeld paaldansen en

Lees meer »